Covid-vaccinatie najaar 2023

Dit najaar zal er de mogelijkheid zijn u te laten vaccineren tegen COVID-19. Dit wordt in het bijzonder aangeraden aan patiënten met risicofactoren:

  • Iedereen vanaf 65 jaar
  • Zwak immuunsysteem
  • Obese personen
  • Zwangere vrouwen
  • Onderliggende hart- en vaatziekten en/of longaandoeningen

Vaccinatie is niet verplicht maar wordt dus sterk aanbevolen voor de patiënten met de bovenstaande risicofactoren. Ze beschermt tegen een mogelijk ernstig verloop van een COVID-19 infectie. Heb je reeds COVID-19 doorgemaakt dan zal deze vaccinatie je immuunsysteem een boost geven.

Het vaccin wordt gratis aangeboden en zal beschikbaar zijn in de praktijk. U dient dus zelf niets te ondernemen. Er zal u ook niets aangerekend worden voor het plaatsen van het vaccin.

In de praktijk organiseren wij vaccinatiemomenten op afspraak op:

- 5 oktober 2023

- 12 oktober 2023

- 14 oktober 2023

Dit zorgt er voor dat u optimaal beschermt bent voor de verwachte opstoot van COVID-19 in het najaar. U kan hier zowel telefonisch als via de website een afspraak voor vastleggen. Indien u op deze data geen mogelijkheid ziet om langs te komen verwijzen we u graag door naar apotheken in de buurt die de vaccinaties ook aanbieden.

Om praktische redenen (bewaring, meerdere dosissen in 1 flacon,….) zullen we enkel op deze momenten de spuit voorzien. Ze kan dus NIET gegeven worden tijdens een gewone consultatie of tijdens een huisbezoek. Er zal ook GEEN gewone consultatie mogelijk zijn. Indien u klachten hebt, een voorschrift nodig heeft of resultaten wenst te bespreken zullen we u verzoeken een afspraak te maken tijdens de klassieke consultaties.